Hv.: egy kb. 11*24 cm-es formához krém: 3 dl tej
15 dkg liszt 9 dkg liszt
5 dkg darált dió 2 ek cukor
15 dkg cukor 5 dkg margarin
2 tojás porcukor
8 ek víz 5 dkg darált dió
1 ek olaj rum, csokoládé
A tésztához a tojásokat elkeverjük a cukorral és 4 ek vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat és még 4 ek vizet. Egy kizsírozott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a massza egyik felét. A másikhoz hozzáforgatjuk a diót és ráöntjük a tésztára. Lassú tűznél világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet csomómentesen elkverjük a liszttel és a cukorral, majd sűrűre főzzük, ha már nem forró, hozzáforgatjuk a habosra kevert margarint, rummal, dióval és ízlés szerint porcukorral ízesítjük. Ezt a krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és leönthetjük olvasztott csokival!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.