HTML

Édes Világ

Torták, sütemények, édességék minden mennyiségben!

Friss topikok

Linkblog

2010.10.17. 17:14 polag

Hungária szelet

 

Hv.: egy kb. 11*24 cm-es formához                    krém: 3 dl tej

       15 dkg liszt                                                       9 dkg liszt

       5 dkg darált dió                                                 2 ek cukor

       15 dkg cukor                                                     5 dkg margarin

       2 tojás                                                             porcukor

       8 ek víz                                                            5 dkg darált dió                      

       1 ek olaj                                                           rum, csokoládé

                                                                      

A tésztához a tojásokat elkeverjük a cukorral és 4 ek vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat és még 4 ek vizet. Egy kizsírozott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a massza egyik felét. A másikhoz hozzáforgatjuk a diót és ráöntjük a tésztára. Lassú tűznél világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet csomómentesen elkverjük a liszttel és a cukorral, majd sűrűre főzzük, ha már nem forró, hozzáforgatjuk a habosra kevert margarint, rummal, dióval és ízlés szerint porcukorral ízesítjük. Ezt a krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és leönthetjük olvasztott csokival!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://wwwedesvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr802378896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása