HTML

Édes Világ

Torták, sütemények, édességék minden mennyiségben!

Friss topikok

Linkblog

2010.11.25. 13:48 polag

Sült túrós

 

20 dkg lisztet, 13 dkg margarint, 7 dkg porcukrot és egy egész tojást egy csipet sóval összegyúrjuk, majd hideg helyen pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket. 2 csomag vaníliás pudingport csomómentesen elkeverünk 1 dl tejjel, hozzákeverünk 3 tojást, kb. 8 ek. cukrot, 25 dkg túrót, egy citrom reszelt héját és még 3 dl tejet.

 

Kizsírozunk és kilisztezünk egy kb. 11*24 cm-es mélyebb sütőformát (kerek formában is süthetjük, de figyeljünk a tészta és a töltelék mennyiségére) majd a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és a sodrófa segítségével a tepsibe illesztjük. Óvatosan beleöntjök a krémet és alacsony hőmérsékleten készre sütjük. Nem baj, ha a töltelék közepe még nem teljesen szilárd, mikor kikapcsoljuk a sütőt, mert amint a sütemény kihűl meg fog szilárdulni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://wwwedesvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr542472524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása