Hv.: 1 kg liszt
26 dkg porcukor
10 dkg margarin
3 tojás
3 dl méz
4 kk szódabikarbóna
fahéj, szegfűszeg, kardamom
A liszet összekeverjük a porcukorral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel és elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a tojásokat és fokozatosan összegyúrjuk a mézzel.
A tésztát azzonnal felhasználhatjuk, de még jobb, ha egy ideig folpackba csomagolva hideg helyen pihentetjük. Enyhén liszetezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és sablonok segítségével kivágjuk vagy kiszaggatjuk és világosra sütjük őket. Tojásfehérje és porcukor keverékéből készült cukormázzal díszítjük!!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.