Hv.:60 dkg liszt krém: 1 l tej
10 dkg zsír 8 ek liszt és 2 ek tejszín vagy vanília ízű
2 tojás pudingpor
5 ek cukor 6 ek cukor
1 csomag szalakáli 25 dkg margarin
langyos tej porcukor
2-3 citrom
A szalkálit egy kevés tejjel elkeverjük majd a tészta többi hozzávalójával és még szükséges mennyiségű tejjel összegyúrjuk. A gáztepsi hátulján 2 lapot világosra sütünk, amiket előzőleg középen elvágtunk, így 4 lapot kapunk. A lisztből, pudingból, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk majd lehűtjük. A margarint kikeverjük ízlés szerint a porcukorral, a citrom héjával és levével ízesítjük, majd egy mixerrel összehabosítjuk a vajas és a pudingos krémet. Rétegezzük a lapokat a krémmel, de a tetejére ne tegyünk. Azt megszórhatjuk porcukorral, leönthetjük olvasztott csokival vagy akár citommázzal.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.