Hv.:piskóta: 20 dkg cukor krém: 1 csomag vaníliás pudingpor
16 dkg liszt 4 dl tej
4 tojás 2 tojás
4 ek víz 5 ek cukor
1 tk sütőpor eper vagy gyümölcs ízlés szerint
A vizes piskótánál leírtak szerint elkészítjük a tésztát és muffinformába adagoljuk, majd megsütjük. A krémhez a pudingport elkeverjük egy kevés tejjel, a tojások sárgájával és 3 ek cukorral. A maradék tejet felforraljuk, addig a tojások sárgáját keményre verjük a maradék 2 ek cukorral. Mikor a tej felforrt, belekavarjuk a pudingporos, tojássárgájás tejet és besűrítjük és fontos, hogy még melegen forgassuk bele a kemény tojássfehérjét. Ha kissé kihűlt a krém, tegyünk belőle mindegyik minipiskótára és díszitsük eperlegyezővel vagy más gyümölccsel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.