Hv.: 50 dkg búzaliszt a tetejére: 1 ek liszt
6 dkg zsír 1 tk só
1 ek só
kb. 2,5-3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
A lisztet, a zsírt és a sót egy nagy tálba tesszük.
Majd az élesztőt a cukorral és egy kevés tejjel megfuttatjuk és összedolgozzuk a tálban lévő anyagokkal és a maradék tejjel szükség szerint.
A tésztát 1-2 óráig meleg helyen kelesztjük, majd kb.20-25 cm-es tésztadarabokat sodrunk.
És ezekből pereceket formálunk.
Egy ek lisztet csomómentesen elkeverünk egy tk sóval és egy pici vízzel úgy, hogy sűrű elegyet kapjuk.
Mikor kezd pirosodni a perecek teteje, megkenjük őket és készre sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.