HTML

Édes Világ

Torták, sütemények, édességék minden mennyiségben!

Friss topikok

Linkblog

2010.11.14. 19:20 polag

Sós perec

 

Hv.: 50 dkg búzaliszt                               a tetejére: 1 ek liszt


       6 dkg zsír                                                       1 tk só

       1 ek só                                                         

       kb. 2,5-3 dl tej

       2,5 dkg élesztő

       1 tk cukor
 

A lisztet, a zsírt és a sót egy nagy tálba tesszük.

 

Majd az élesztőt a cukorral és egy kevés tejjel megfuttatjuk és összedolgozzuk a tálban lévő anyagokkal és a maradék tejjel szükség szerint.

 

A tésztát 1-2 óráig meleg helyen kelesztjük, majd kb.20-25 cm-es tésztadarabokat sodrunk.

 

És ezekből pereceket formálunk.

 

Egy ek lisztet csomómentesen elkeverünk egy tk sóval és egy pici vízzel úgy, hogy sűrű elegyet kapjuk.

 

Mikor kezd pirosodni a perecek teteje, megkenjük őket és készre sütjük.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://wwwedesvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr182448619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása