Hv.: 2 rúdhoz: 60 dkg liszt krém: 20 dkg porcukor
10 dkg cukor 20 dkg margarin
2,5 dkg élesztő 3-4 ek kakaó
1 teáskanál cukor
kb. 2,5-3 dl tej lekenés: 1 tojás
3 tojássárgája
Az élesztőt megfuttatjuk fél dl langyos, cukros tejben. Összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a tojássárgájával és egy csipet sóval. A dagasztást kenyérsütőgépben is elvégezhetjük. A tésztát kb. 1 óráig langyos helyen kelesztjük, majd 6 egyenlő részre osztjuk és gáztepsi hosszúságú, vékony lapokat nyújunk. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval, majd mind a 6 lapot egyenletesen megkenjük ezzel a masszával. Ezeket szorosan feltekerjük és 3-3 tekercset összefonunk. A kalácsokat megkenjük a tojással és aranybarnára sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.