Hv.:10-10 dkg aszalt szilva, őszibarack, meggy, áfonya, körte,
5 dkg durvára vágott, pirított dió és/vagy mandula, mogyoró
5 ek darált keksz
ízlés szerint méz, mazsola, egyéb aszalt gyümölcs, kakaó vagy más fűszerek
Az őszibarackot és a keményebb aszalt gyümölcsöket nagyobb darabokra vágjuk és néhány órára vízbe áztatjuk. Majd az összes gyümölcsöt darabosra aprítjuk.
Összegyúrjuk a keksszel és a mézzel, adhatunk még hozzá kakaót vagy egyéb fűszereket is. Az egész masszát egy kisebb folpackkal kibélelt őzgerinc vagy más kisebb méretű formába nyomkodjuk, majd kiborítjuk a formából és száradni hagyjuk. Nagyon ízletes és egészséges finomság.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.