Hv.: 25 dkg liszt krém: 4 dl tej
25 dkg cukor 5 ek gríz (búzadara)
4 tojás 5 ek cukor
0,5 dl olaj 2 ek margarin
0,5 dl víz fél üveg meggy
1 teáskanál sütőpor 1 dl meggylé
2 tk cukrozatlan kakaópor 2 ek étkezési keményítő
2 tk fahéj 1 ek cukor
egy késhegynyi örölt szegfűszeg
A tésztához kikeverjük a cukrot a tojásokkal és az olajjal, majd felváltva belforgatjuk a fűszeres, sütőporos lisztet és a vizet. Ezt a masszát egy kizsírozott, kilisztezett vagy sütőpapíros tepsibe (30*20cm) öntjük és megsütjük. A krémhez felforraljuk a cukros tejet, majd folyamtosan, de lassan beleszórjuk a grízt és készre főzzük. Amikor langyosra hűlt, belkeverünk 2 evőkanál margarint. A meggylét elkeverjük a keményítővel és a cukorral, majd a meggyel együtt összeforraljuk és besűrítjük. A tésztát kettévágjuk, megkenjük a grízes krémmel, majd a meggyessel és ráhelyezzük a felső lapot. A süti tetejét megszórjuk (porcukros) fahéjjal.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.