HTML

Édes Világ

Torták, sütemények, édességék minden mennyiségben!

Friss topikok

Linkblog

2010.09.08. 15:09 polag

Kávés torta

 

Hv.:egy négy tojásos, 18 cm átmérőjű kerek piskóta

     2 doboz 375g-os tejföl

     2 dl tejszín

     porcukor

     kb 4 ek. erős kávé

    fahéj, rum

    5dkg csokoládé

    0,5 dl víz

    1,5 ek zselatin

    marcipán, fondant, unidec

A piskótát 3 felé vágjuk, megolvasztunk 5dkg csokit és megkenjük a piskótalapokat, de a legfelsőt nem. A krémhez mindkét doboz tejfölt egy vékony anyag közepére borítjuk, olyanba ami vékény és át lehet rajta látni pl.:géz. Majd összefogjuk ezt az anyagot és kötünk rá egy csomót. A legjobb, ha a hütő rácsára csavarjuk a csomó utáni lelógó részt és alá teszünk egy tálat, amibe a tejföl csöpögni fog. Egy-két napig csöpögtetjük, minél tovább hagyjuk, annál keményebb, sűrűbb lesz a krémünk.

 

Ezt a mascarpóne állagú krémet ízlés szerint porcukorral édesítjük, 2 dl felvert tejszínnel lazítjuk, majd belekavarunk 4-5 ek erős kávét és esetleg fahéjat és rumot. Fél dl vízben elkeverjük a zselatint és felmelegítjük, majd beleforgatjük a krémbe. A tortakarikát az első csokoládés piskótalap köré csatoljuk és rákenjük  a krém felét, majd ismét piskóta és krém és végül megint piskóta. Néhány óráig dermesztjük a hűtőben. A tortát bekenhetjük a maradék krémmel is, vagy beboríthatjük marcipánnal,(ami nagyon jól illik a tora ízéhez)esetleg  MM fondanttal vagy UNIDECkel. Masnival, rózsákkal díszíthetjük

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://wwwedesvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr882280491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása