Hv.: 12 dkg rizs
5 dl tej
1 dl víz
2 tojás
10 dkg cukor
1 teáskanál vaj
1-2 evőkanál liszt
reszelt citromhéj, vanília, mazsola
A rizst a vízzel, a tejjel, a cukor felével és, ha használunk a citromhéjjal és vaníliával feltesszük főzni. Ha a rizs elkészült, lehűtjük és a vajat, a lisztet valamint a tojássárgáját hozzákeverjük. A tojásfehérjéket felverjük a maradék cukorral és óvatosan beleforgatjuk. Az egészet egy kikent, kilisztezett tepsibe öntjük és világosra sütjük. A málnaöntethez a málnát átpaszírozzuk, hogy megszabaduljünk a magoktól és némi cukorral összefőzzük és besűrítjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.