HTML

Édes Világ

Torták, sütemények, édességék minden mennyiségben!

Friss topikok

Linkblog

2010.08.26. 16:21 polag

Délutáni málnás

 

Hv.:egy 18cm-es, 2 tojásos (vizes)piskótalap vagy annak a fele

      3 dl tejszín

      1,5 ek zselatin

      0,5 dl víz

      porcukor

      málna

      (reszelt citromhéj és -lé)

Vizes piskótát sütünk és ízlés szerint kettévághatjuk és csak az egyik felét használjuk, vagy az egésszel dolgozunk. A krémhez a tejszínt felverjük némi porcukorral, ízesíthetjük reszelt citromhéjjal és -lével . A zselatin felmelegítjük a vízzel, de nem főzzük majd a tejszínbe forgarjuk. A tortakarikát rácsatoljuk a piskótára, a málna mennyiségétől függően szórhatunk néhány szemet a tésztára, majd ráönjük a krémet és azon elosztjuk a többi gyümölcsöt. Néhány óráig hűtjük.

     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://wwwedesvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr622249876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása