Hv.:egy 18cm-es, 2 tojásos (vizes)piskótalap vagy annak a fele
3 dl tejszín
1,5 ek zselatin
0,5 dl víz
porcukor
málna
(reszelt citromhéj és -lé)
Vizes piskótát sütünk és ízlés szerint kettévághatjuk és csak az egyik felét használjuk, vagy az egésszel dolgozunk. A krémhez a tejszínt felverjük némi porcukorral, ízesíthetjük reszelt citromhéjjal és -lével . A zselatin felmelegítjük a vízzel, de nem főzzük majd a tejszínbe forgarjuk. A tortakarikát rácsatoljuk a piskótára, a málna mennyiségétől függően szórhatunk néhány szemet a tésztára, majd ráönjük a krémet és azon elosztjuk a többi gyümölcsöt. Néhány óráig hűtjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.