HTML

Édes Világ

Torták, sütemények, édességék minden mennyiségben!

Friss topikok

Linkblog

2010.11.20. 16:17 polag

Szülinapi ananásztorta grillázzsal

 

Hv.: 3 tojásos vizes piskota

       krém: 5 dl folyadék( tej és ananászlé elegye)

                17,5 dkg liszt

                3 ek cukor

                 25 dkg margarin

                 porcukor

                 egy doboz apró darabokra vágott ananász

       grillázs: 20 dkg cukor

                  10 dkg durvára vágott dió

                  1 kk. ecet

A tésztához 3 tojásból vizes piskótát sütünk egy 18 cm-es kerek formában és 3 részre vágjuk. A krémhez simára keverjük a lisztet a folyadékkal és hozzáadunk 3 ek cukor, majd sűrűre főzzük és lehűtjük. Közben 25 dkg margarint habosra keverünk ízlés szerint porcukorral( kb.15-20 dkg).

 

A lisztes és a margarinos krémet fokozatosan összehabosítjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Elkészítjük a grillázst: 20 dkg cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a diót és egy kávéskanál ecetet, majd olajozott márványlapra vagy egy gáztepsi hátuljára borítjuk és elsímítjuk rajta. Vigyázzunk, mert nagyon forró! Ha kihűlt, törjük össze egy mozsárban vagy egy lábasban és szitáljuk meg egy tésztaszűrő segítségével, hogy elkülönítsük a kisebb és a nagyobb darabokat.

 

Következő lépésként összeállítjuk a tortát. (A tésztalapokat meglocsoljuk egy kevés ananászlével). A kihűlt főtt krém egy részét rákenjük az első tortalapra, majd egy réteg apróra vágott ananász és a durvább szemű grillázs kerül a tetejére, erre egy újabb lap és ismét krém. A torta külsejét is bekenjük a krémmel és az oldalát az apróbb szemű, szitált grillázzsal szórjuk meg, a tetejét pedig ízlés szerint díszítjük!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://wwwedesvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr492461377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása